Vrhom jezika dodirnite nepca i dišite polako 60 sekundi. Rezultati će vas oduvati sa nogu!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Postoje razne tehnike disanja koje vam mogu pomoći kod različitih problema i sve što treba da uradite je da pronađete za sebe odgovarajuću tehniku. Pogledajte kako vam može pomoći ova jednostavna vježba.

Tehnika disanja – Wikihow.com
Tehnika disanja koja vam omogućava bolji san

Ovaj trik je vrlo koristan za ljude koji imaju problema sa spavanjem od velike količine stresa. Vježba je vrlo jednostavna i traje manje od 60 sekundi, piše “Fokuzz“…

Postavite vrh jezika na prednji dio nepca, odmah iza tkiva gornjih zuba i držite ga u tom položaju do kraja vježbe.

Izdahnite duboko kroz usta sa zvukom šuštanja. Zatvorite usta i udahnite duboko bez ikakvog zvuka dok izbrojite do četiri. Držite dah dok izbrojite do sedam i izdahnite duboko na usta, ponovo praveći zvuk šuštanja, dok izbrojite do osam.

Cio gore navedeni proces udisaja i izdisaja treba da bude jedan cjelokupni ciklus, gdje je izdisaj duplo duži. Ponovite ovaj proces u 3 dodatna ciklusa. Uvjerite se da svaki put izdahnete na usta.

Praktikujte ovo dva puta dnevno i pokušajte da smanjite tenziju, stres i nervozu, posebno prije nego što odete na spavanje.

Ova tehnika disanja se ponaša kao sedativ – potpuno opušta tijelo i um, omogućavajući vam da zaspite za manje od minut. Samo postavite jezik u tačan položaj kao što je navedeno i dišite pravilno.

Svako može da osjeti prednosti ove tehnike disanja, zato što se skoncentrišete na samo disanje umjesto stresa ili misli koje vam ne daju da spavate noću. Ova vježba je prirodan smirivač za nervni sistem i opušta um i tijelo. Ponovite vježbu i vidjećete da će biti jače i efektivnije.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *