_Jedite 3 HURME dnevno i OVIH 5 stvari će se dogoditi vašem tijelu!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Hurme su veoma značajne za naše zdravlje i donose mnoge zdravstvene prednosti. Ako budete jeli tri hurme dnevno, primjetit ćete mnoge dobre stvari, piše “Megagiga“.

Bogatstvo hranjivim materijama

Hurme imaju nutritivne vrijednosti. Unosom 3 hurme dneveno, unijet ćete dovoljno vitamina. Sadrže kalijum, bakar, magnezijum, mangan, vitamin B-6, vlakna…

Poboljšanje probave

Hurme su odlične za probavu. To je zbog vlakana koje sadrže, a smanjuju i rizik od raka debelog crijeva. Preporučuju se i za liječenje hemoroida.

Smanjenje bola

Bogate su magnezijumom koji ima antiupalno dejstvo, te zbog toga ublažavaju bolove i smanjuju otoke. Istraživanja su pokazala da prisustvo magnezijuma smanjuje atrertijsku upalu i rizik za bolesti srca. Takođe djeluje i na druge upale, kao što je atrritis.

Zdrava trudnoća

Istraživanja su pokazala da hurme utiču na trudnoću i porođaj. Donešen je zaključak da su žene koje su jele hurme posljednje 4 sedmice trudnoće, imale lakši porođaj. Hurme pomažu i mršavljenju nakon trudnoće.

Liječenje visokog pritiska i moždanog udara

Magnezijum u hurmama je koristan u smanjenju visokog krvnog pritiska. Mnogi ljudi su na lijekovima zbog visokog pritiska, a ovo voće može te lijekove učiniti nepotrebnim.

Kalij koji je dio hurmi, pomaže rad srca i smanjuje krvni pritisak. Ispitano je i kako hurme djeluju na rizik od moždanog udara.

Bilo je 7 studija koje su pokazale da magnezijum smanjuje rizik moždanog udara za 10% za svakih 100 mg magnezija koje unesete dnevno.

Bolji rad mozga

Sprovele su se mnoge studije koje su proučavale uticaj sastijaka hurmi na zdravlje mozga. Utvrđeno je da kada imate dovoljno vitamina B-6, vaš mozak radi bolje.

To znači da se možete više fokusirati i procesirati informacije. Humre čine mozak spremnim za učenje.

Recept sa hurmama za mnoga oboljenja koji biste trebali probati i kao preventivu:

Trebate:

5 hurmi
5 šljiva
kašika mljevenog lana
Upotreba:

Koristite 12 dana prije svakog obroka, a zatim napravite pauzu 12 dana. Pomoći će vam i u brzom gubitku kilograma.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *