Samu sebe porodila carskim rezom: “To je najsavršeniji trenutak u mom životu!”

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Emili Dajal (34), medicinska sestra i babica iz Kentakija (SAD), široko se nasmijala kada je iz svoje utrobe izvukla bebu. Podigla ju je s obje ruke i povikala kako je dobila kćerku.

Majka i beba – Kurir.rs
Naime, željela je da bude uključena u rođenje svog trećeg djeteta koliko god je to moguće, željela je da doživi rođenje svoje kćerke u potpunosti. Nije je omelo ni to što je morala da se porodi carskim rezom, piše “24sata“…

“Bio je to jedan od najsavršenijih trenutaka u mom životu. Sama sam izvukla svoju bebu“, rekla je Emili.

Ali, nisu sve njene trudnoće bile tako idilične. Velika tragedija dogodila se njoj i suprugu Danijelu 2012. godine kada je rodila prvo dijete, sina Grejsona. Doktori su odmah vidjeli da nešto nije u redu.

Bebina dijafragma se nije sasvim razvila, a jetra i crijeva su zauzimala previše prostora u šupljini grudnog koša, pa ni pluća nisu mogla normalno da se razviju. Dječaka su odmah operisali, ali njegovo sićušno tijelo nije izdržalo sve te traume, i umro je deset dana kasnije, prenosi “Daily Mail”.

Kćerku Elu rodila je prije četiri godine carskim rezom. Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu, a djevojčica je na svijet došla sasvim zdrava. Međutim, Emili je tokom porođaja osjećala jaku mučninu, pa nije mogla u potpunosti da uživa u rađanju svog djeteta.

Kada je saznala da je na putu treće dijete, Emili je odlučila da će u dolasku ove bebe na svijet uživati maksimalno, željela je da doživi tu ljepotu rađanja djeteta. Znala je da će morati na carski rez. Pred sam porođaj, sterilisala je ruke kao što to rade i doktori i na njih navukla hirurške rukavice. Legla je na sto, a hirurg ju je rasjekao.

Kaže da je adrenalin rastao u njoj dok je čekala svoj trenutak. Uhvatila je bebu i izvukla je.

“U isto vrijeme sam bila u šoku i osjećala strahopoštovanje. Nisam razmišljala o tome da mi je stomak širom otvoren. Rekla sam ‘O moj Bože, djevojčica je’“, prisjetila se Emili trenutka koji neće zaboraviti dok je živa.

Fotograf Sara Hil bila je zadužena za hvatanje svakog trenutka kamerom, i otkriva da je bila u pozitivnom šoku.

“Bio je to jedan od najboljih dana koje sam imala u životu, nakon rođenja mojih sinova. Ona je na svijet donijela mog sina i biti uz nju dok na svijet donosi svoju kćerku, bilo je nevjerovatno. Nešto neopisivo je svjedočiti novom životu koji dolazi na ovaj svijet, ali kada vidite majku koja je to učinila kao Emili, to je neopisivo“, rekla je Sara.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *