IZLIJEČITE ZAPUŠENOST I CURENJE NOSA NA PRIRODAN NAČIN!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Izliječite zapušenost i curenje nosa na prirodan način!

Zapušen nos, curenje nosa – prvi simptom prehlade. Sam nedostatak nosnog disanja stvara nam najviše smetnji. Kao rezultat, dišemo kroz usta, što dovodi do suhog grla i kašlja. Istovremeno nedostatak kiseonika izaziva glavobolju, loše raspoloženje, razdražljivost.
Biće dobro, ako počnete liječenje odmah, čim to primjetite. U ovom slučaju izlječenje će biti jednostavno i veoma brzo. Povratiti normalno disanje je važan korak u liječenju prehlade i to možete uraditi kod svoje kuće.
Ako se budete pridržavali sljedećih uputstava, to možete učiniti u toku jednog do dva dana.
Probajte i uvjerite se sami:
– Kod prvih simptoma curenja nosa, efikasna su ispiranja. Korist ispiranja je u tome što pomaže uklanjanju suvišnog sekreta koji sadrži patogenu mikrofloru.
1. Za ovaj postupak treba pripremiti slani rastvor:598
– na 500 ml vode – 1 kafenu kašičicu morske (ili kuhinjske) soli.
– u vruću vodu sipajte so, promješajte i sačekajte da se voda prohladi do 34-36 °C.

– izduvajte nos i započnite proceduru: stanite iznad lavaboa, nagnite se naprijed, glavu nagnite na stranu i počnite nalivati slani rastvor u jednu nozdrvu.
Poslije promjenite stranu i tako dok ne iskoristite sav rastvor. Slanu vodu možete sipati uz pomoć neke posude, flašice ili velikog šprica bez igle.
Kad vodu sipate u jednu nozdrvu, voda se iz druge izliva. Ne postoji neprijatnost, čak ni za djecu. Ova procedura je veoma efikasna. Ako je budete ponavljali na svaka 2-3 sata u toku dana, sutradan ćete zaboraviti da ste uopšte imali problem zapušenog nosa.
2. Ako, kod prvih simptoma curenja nosa stavite jod na nozdrve i između obrva, do ujutro ćete zaboraviti na ovaj problem.2
– uzmite štapić za nos i umočite ga u povidon jod i stavljajte tačkice na nozdrve i jednu između obrva. Ova metoda je efikasna i kod zapušenog curenja nosa. Pimjenjuje se svako veče, pred spavanje 5 dana zaredom. Korisna je, kako za djecu, tako i za odrasle.
3. Odlično narodno sredstvo protiv zapušenosti nosa su obična kokošja jaja.
– za to treba obariti dva jajeta, umotati debelom krpom i vruća jaja staviti sa obe strane nosa.

Preporučuje se zagrijavati sinuse na ovakav način15 minuta, nekoliko puta dnevno. Osjetit ćete olakšanje, već poslije prvih minuta zagrijavanja.
Kaže se da je jaje u stanju „izvući“ bolest iz čovjeka. Zato, nije preporučljivo konzumirati jaja poslije zagrijavanja nosa. Ali, ja se još od djetinjstva sjećam da je meni moja baba na isti način stavljla zagrijanu so, umotanu u maramicu. I ja vam savjetujem da uradite isto, jer se so tako može koristiti nekoliko puta.
4. Kod curenja nosa, veoma je efikasna sljedeća mješavina:1
– svježe cjeđenom soku šargarepe dodajte suncokretovo ili maslinovo ulje u odnosu 1:1, i promješajte.
Dobijenu smjesu kapajte u svaku nozdrvu po nekoliko kapi, 6-8 puta dnevno. Ovo je veoma efikasno sredstvo za djecu i odrasle. Koristila sam ga i sama, curenje nosa prestaje veoma brzo. Može da se koristi samo svježe iscjeđen sok šargarepe.

uspesnazena.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *