EVO ZBOG ČEGA SU SVI POLUDJELI ZA OVOM JAPANSKOM DIJETOM: JEDITE A EKSPRESNO SKIDAJTE KILOGRAME

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Banane, to fantastično supervoće, sadrže tri vrste šećera: fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna, a upravo ova kombinacija čini da osjećaj sitosti dugo traje.
Istraživanja su pokazala da su samo dvije banane dnevno dovoljne za 90-minutni trening. Ukoliko ste i vi ljubitelj banana, ova dijeta će vam vjerovatno prijati, a najbolje pod svega je što zaista nećete osjećati glad.
Za nedelju dana možete skinuti i do pet kilograma viška, ali prije nego što počenete da je praktikujete obavezno se konsultujte sa svojim ljekarom i nutricionistom.
DORUČAK

Pojedite samo bananu. Ukoliko budete gladni i nakon 15 minuta, slobodno pojedite još jednu. Ne bi trebalo da jedete drugo voće za doručak, ali ako mislite da vam banana neće biti dovoljno, možete pojesti i dvije-tri kašike kuvanog pirinča. Jedite samo zrele banane.
RUČAK I VEČERA
Večerajte najkasnije do osam sati uveče, mada bi bilo idealno da jedete do 18 časova. Što se tiče namirnica za ručak i večeru, niste ograničene i izborom i možete jesti ono što bi i inače jeli. Međutim, trudite se da porcije budu manje, kao i da izbjegavate deserte.
Japanke su poznate po vitkoj liniji, ali one se trude da nakon ručka nikada ne budu sasvim site. Takođe ne bi bilo loše da izbjegavate ugljene hidrate, bijeli hljeb, bijeli pirinač, šećer i bijelo brašno.
SAMO VODA
Tokom dijete jedina tečnost koja vam je dozvoljena je isključivo voda, mineralna ili obična. Trudite se da voda koju konzumirate bude sobne temperature.
Kada je pijete, pijte je u malim gutljajima, nemojte se „nalivati”. Tokom dana možete popiti jednu kafu, čaj ili svježe cijeđeni sok. U posebnim prilikama dozvoljena vam je i čaša piva ili vina.
UŽINA
Oko tri sata poslije podne možete pojesti dvije kockice crne čokolade ili niskokalorični kolačić. Krofne, sladoled, čipas, grisine i slične grickalice nisu dozvoljene. Naravno, bilo bi bilje da za užinu pojedete jednu voću, ali ukoliko žudite za slatkišima, nemojte se ustručavati.
RANO U KREVET

Trudite se da odete na spavanje najkasnije do ponoći.
VJEŽBAJTE AKO ŽELITE
Tokom ove dijete nije neophodno vježbati, ali ukoliko želite, samo naprijed. Ipak trudite se da što više pješačite.
VODITE DNEVNIK
Vodite dnevnik kako se osjećate i šta se jeli tokom dana. Takođe, na internet možete naći dosta foruma i razmjeniti iskustva sa drugima koji su na ovom režimu ishrane.
Izvor: zena.blic.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *