NAJLJEPŠI KEKSIĆI CVJETOVI BRZO SE NAPRAVE SA FILOM PO ŽELJI

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

Najbolje kod njih je što ih možete napraviti brzo, napuniti kremama i džemovima po želji, a izgledaju tako slatko. Ideju je na svom blogu The350degreeoven podelila kuvarica Mika.

Sastojci:
Za testo:
1/2 šolje (od 250 ml) neslanog putera

1/2 kašičice soli
1 ½ kašičica šećera
1 ½ šolja brašna
1/4 šolje kisele pavlake

Za punjenje i preliv:
Limun krema (recept potražite u tekstu – Korpice od kokosa punjene limun kremom)
1 kašika šećera u prahu
+ mini kalupi za mafine i sekač za keksiće u obliku cveta
Da biste napravili testo mikserom (ili u seckalici za hranu) pomešajte puter, so, šećer i brašno. Mešajte dok ne dobijete grudvice. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u kuglu i ostavite 5 minuta. Ako vam je u kuhinji toplo ostavite ga na bar 15-tak minuta u frižideru.

Kuglu izvadite na pobrašnavljenu površinu, razvaljajte oklagijom u tanak krug. Isecajte cvetove (sekač treba da bude veći od mini kalupa). Testo ponovo oblikujte i razvaljajte, pa secite nove cvetove. Ponavljajte postupak dok ne potrošite testo. Dobićete oko 12 cvetova. (Ako želite više samo uduplajte meru za testo).
Kalupe nauljite, pa stavljajte cvetove u svaki drugi kalup. Lagano ih utisnite i ispravite im “latice” – da se “rascvetaju”. Dno cvetova izbodite malo viljuškom, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 220C tek 5 do 7 minuta – dok lagano ne porumene.
Izvadite iz šporeta, pa kada se malo ohlade i iz kalupa na tanjire. Punite kremom od limuna, otopljenom čokoladom, eurokremom, džemom, pudingom …
Pospite šećerom u prahu i, po želji, ukrasite bobičavim voćem.

Izvor: lifepressmagazin.com

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *