Vaš bijeli luk se uvozi iz Kine, pun je varikine i hemikalija! Evo kako da ga uočite i prepoznate…

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Razne studije su potvrdile da alicin, aktivna supstanca koja se može naći u bijelom luku, možda koristi isti mehanizam kao lijekovi za krvni pritisak koji se nazivaju ACE ihibitori i snižavaju krvni pritisak, piše “Webtribune“…

Vjeruje se da bijeli luk spriječava nastanak hormona angiotenzina II i opušta krvne sudove. On je takođe vrlo efikasan kod kontrolisanja lošeg (LDL) holesterola.

Takođe bi trebalo da znate da konzumirane veće količine bijelog luka mogu tretirati mnoge stomačne probleme, uključujući i dijareju.

Napomena: Nedavna studija je potvrdila da vam bijeli luk takođe može pomoći sa nervnim problemima ali samo ako se konzumira na prazan stomak.

Bijeli luk je jedan od najmoćnijih i najefikasnijih prirodnih prirodnih agenata korišćenih u alternativnoj medicini. On ima sposobnost da očisti cijelo tijelo od štetnih parazita, crva, spriječi dijabetes, depresiju, tifus, pa čak i kancer. Mnogi medicinski stručnjaci su potvrdili ovo.

Vaš bijeli luk se uvozi iz Kine

Na žalost, mnogi ljudi širom svijeta nisu svijesni da je bijeli luk koji kupuju u najbližoj prodavnici ili dobijaju u svom jelu u restoranima zapravo poreklom iz Kine. Najšokantnija stvar od svega jeste činjenica da je dio bijelog luka proizveden u Kini otrovan.

Po rezultatima poslednje statistike, stručnjaci su rekli da je SAD uvezla skoro trećinu svoje ukupne količine bijelog luka iz Kine prošle godine. Kontrola kvaliteta je oduvijek bila veliki problem, ali istinski loša stvar kod ovog uvezenog bijelog luka je način na koji je uzgojen.

Takođe bi trebalo da znate da postoje kineski uzgajivači koji koriste zakonom zabranjene pesticide kako bi pospješili rast svojih proizvoda. Između ostalih toksina oni koriste i forat i paration, koji mogu biti opasni po vaše zdravlje.

Kako da se zaštitite

Prva i najvažnija stvar – morate naučiti kako da prepoznate one toksične koji su uzgajani u Kini. Dakle, kada budete kupovali bijeli luk sledeći put, obratite pažnju na sljedeće:

Kineski bijeli luk je lakši od regularnog.
Domaći bijeli luk iima bogatiji ukus od onog proizvedenog u Kini.
Kineski farmeri otklanjaju korijen i stabljiku kako bi smanjili obim i uštedjeli na prostoru u pošiljci.
Zapamtite, najbezbjedniji način da uživate u dobrim svojstvima ovog povrća je da ga sami uzgajate ili da ga kupujete kod uzgajivača kojem vjerujete.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *