Pet razloga zašto muškarci ostavljaju žene koje vole

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Zbog idućih pet razloga muškarci dolaze u iskušenje napustiti ženu koju vole:

1. Osjeća se kao da ga partnerica pokušava “popraviti”

Poznata je izreka da se muškarci žene nadajući se, da se ona nikad neće promijeniti, a žene se udaju nadajući se, da će se on promijeniti. Muškarac ne želi da ga neko mijenja, nego želi istinski otkrivati sebe zajedno s partnericom koja ga voli i podržava. Ako on osjeća da ženi nije dovoljan, da su u njenim očima njegovi nedostaci golemi, ili da ne može biti svoj bez osude, počinje tražiti izlazna vrata.

2. Osjeća se ugroženim zbog uspjeha partnerice

Istraživanja su pokazala da muškarcima padne samopouzdanje kada im je partnerica uspješna, čak i ako im ni u čemu nije izravna konkurencija. Ženin uspjeh često podstiče muškarce da se sami ne osjećaju dovoljno uspješnim. Zbog takvog (često samo zamišljenog) udarca u ego, počinju razmišljati o tome da napuste partnericu.

3. Ne želi slušati prigovore

Do neke mjere muškarac će ignorisati ili izbjegavati prigovore svoje partnerice, ali prije ili kasnije otvoreno će pokazati da mu se to ne da slušati jer muškarci nisu skloni analizovanju, osobito ne emocija. Činjenica je da muškarci jednostavno (uvijek) žele biti cijenjeni.

4. Želi više intimnosti

Muškarcima je se*s u vezi jako bitan i žele se osjećati najpoželjnijom osobom u ženinu životu. Nedostatak se*sa može ga čak nagnati da ostavi partnericu čak i ako je voli.

5. Partnerica ga uspoređuje s drugim muškarcima

Kad žena počne uspoređivati svog sadašnjeg s bivšim, na opasnom je terenu. Muškarac želi vjerovati da joj je sada jedino on važan. Ne želi čuti da je njen prijašnji dragi radio ovo ili znao ono. Želi znati da joj je dovoljno to što on čini sada, da je njezin heroj, piše “Zadovoljna“…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *