Carski rez i nije baš CARSKI!!! Evo zbog čega treba da izbjegavate porađanje na ovaj “carski” način!!!

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Zadnjih godina porađanje carskim rezom postalo je jako popularno. Mnoge žene se odlučuju za ovaj način jer smatraju da je to jednostavniji, lakši i bezolniji način. Međutim, postavlja se pitanje, šta je bezbolnije, prirodnim putem poroditi se ili na ovaj “carski” način. Jedno je sigurno bol za vrijeme porađanja je sigurno veća i izrađajnija ukoliko se žena porađa prirodnim putem, ali šta slijedi nakon toga???
Tu je “misteriju” nedavno pokušala razotkriti friška mama Raye Lee koja je na Facebooku objavila fotke svog ožiljka nakon carskog kako bi mnogim mamama, a posebno budućim mamama, dala do znanja da je carski rez sve samo ne lakši način.

“Znate li uopće što znači carski rez? Kada vam iz desetak centimetara dugog reza uzvuku vašu bebu, a prije toga su vam izrezali sve slojeve maternice i vaše organe doslovno pomaknuli da ne smetaju, to vjerujte nije način na koji sam zamišljala porod svog sina.”, napisala je mama te još dodatno začinila priču iskustvom oporavka.
“Niste ni svjesni koliko su vašem tijelu potrebni trbušni mišići, a kada imate ovakav rez znajte da se danima nećete moći okrenuti i napraviti gomilu radnji za koju posve nesvjesno koristite svoj abdomen. Kada se samo sjetim svog prvog dana u bolnici. Druge mame koje su rodile prirodno već su se dobrano šetale po bolnici, a ja sam nepomično ležala u krevetu bez mogućnosti da se pomaknem bilo gdje. I kada vam sestre narede da se morate ustati i ići istuširati vi doslovno ne vjerujete da vam itko tako nešto u tom trenutku može narediti. Bol je bila nesnosna, rezanje, probadanje koje ne osjetite samo na rezu već puno, puno dublje. Za jedno obično okretanje da podojite dijete treba vam nekoliko minuta i decilitri znoja od svog tog napora.”

Evo vam dokaza da prestanete zamišljati carski rez kao jednostavan način poroda jer tu nema ničeg carskog. To je običan rez, obična operacija i jedan prilično bolan oporavak.
Ma zapravo, zamislite ovo – idete na neku klasičnu operaciju i unatoč tjednima očekivanog oporavka kada bi svatko “normalan” oporavak zamišljao ležeći u krevetu i odmarajući, nakon carskog reza vi ste doslovno stjerani u kut jer ste odjednom postali “vlasnik” male bebe koja jednostavno nema razumijevanja za vašu kroničnu bol.
To vam je carski!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *