Ako imate OVE simptome šećer u krvi vam je OPASNO VISOK… Odmah ostavite sve i idite doktoru!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Dijabetes je veoma česta bolest,a glavni od uzroka joj je stres. Iako imate dijagnostikovanu ovu bolest, trebate znati da je to bolest s kojom se lahko živi, samo se trebate pridržavati pravila u prehrani i koristiti propisane lijekove.

Inače se trebate zdravo hraniti jer zdrava hrana spriječava nastanak mnogih bolesti, ali i pomaže njihovo liječenje. Nezdrava ishrana vam može prouzrokovati razne probleme, piše “Megagiga“…

Ne vrijedi vam da pijete određene lijekove, ako se uz to zdravo ne hranite. Zato vodite računa o svome zdravlju.

Ne vrijedi vam da ubrizgate inzulin ili da popijete tabletu (tablete koriste oboljeli od dijabetesa tipa 2), ako ćete pojesti ono što ne smijete ili se samo prežderavati.

Trebate znati šta vam je priotitet, da se prejedete ili da vodite normalan život. Trebate znati da svako nepridržavanje liječenja u bilo kojoj bolesti, dovodi do posljedica, pa tako i kod dijabetesa.

Budite svjesni da vaše nepridržavanje terapije i određenog režima ishrane može dovesti do slijepila, padanja u komu, amputacija, oštećenja bubrega i sl.

S dijabetesom se ne smijete šaliti. Obratite pažnju na bilo koje ranice, jer rane kod dijabetičara sporije zarastaju, a osjetljiva su im stopala.

Imajte na umu da pravilan i zdrav režim ishrane ne znači da ćete gladovati jer bi se inače tako svi trebali hrabiti. Samo se trebate naviknuti.

Ovdje ćemo navesti neke od simptoma dijabetesa i ako ih primijetite, otiđite doktoru da provjerite:

Često mokrenje
Nagli gubitak kilograma u kratkom vremenskom periodu i nemogućnost da se udebljate nakon toga
Kod neki osoba je moguće i da se puno udebljaju
Ekstremni umor
Konstantna žeđ i suhoća usta
Zamagljen vid
Svrab i suhoća kože
Problemi sa želucem
Sporo zarastanje rana
Impotencija
Problemi sa koncentracijom

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *