JABUKOVO SIRĆE ZA ZDRAVLJE ZGLOBOVA: Pijte jabukovo sirće 15 dana ali na ovaj način i izliječite artritis i spasite svoje zglobove…

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Linda Faulkner je 50-godišnja Britanska kojoj je 2006. godine dijagnostikovan artritis. Bol je prvo počela osjećati u šakama, a ubrzo se preselila na područje leđa i vrata te je njezino stanje iz dana u dan postajalo sve lošije. Kako bi ublažila tegobe bolnih zglobova, isprobala je bezbroj tretmana.

Probala je sve, od dodataka za jačanje zglobova, poput kondroitina, glukozamina i kolagena, pa sve do opasnih steroida i lekova protiv bolova. Nijedan tretman niti lijek nisu joj pomogli dugoročno. Nakon kratkotrajnog olakšanja bolovi u zglobovima bi se stalno vraćali.

A onda je jednog dana saznala za priču o Sari Gal, koja je izliječila artritis koristeći napitak od jabukovog sirćeta i meda. Odlučila je i sama da to proba, pa je jabukovo sirće konačno spasilo od bolova.

Jabukovo sirće za zdravlje zglobova

Već se vijekovima zna da sirće ima brojne pozitivne faktore na cjelokupno ljudsko zdravlje. Između ostaloga jabukovo sirće se pokazao kao odlično sredstvo koje čuva zdravlje zglobova i kostiju. Napitak od jabukovog sirćeta i meda izvrsna je kombinacija koja liječi artritis. Obe namirnice povećavaju pokretljivost organizma, štite zglobove i kosti od propadanja te sprečavaju upale.

Mješavina za liječenje artritisa

Sastojci: 1 supena kašika jabukovog sirćeta, 1 supena kašika sirovog meda, 1 šoljica vruće vode.

Priprema: U šoljicu vruće vode pomješajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 kašiku sirovog meda. Pijte dvaput dnevno.

Povezani sadržaj: Recept za čaj od Bokvice – lijek za rane koje teško zacjeljuju, za krv, živce, reumu…

Linda je ovu mješavinu pila svaki dan, ujutru i uveče. Već nakon 2 nedelje osjetila je poboljšanje. Bilo je to prvi put od 2006. godine da je mogla živjeti normalno – oslobođena od bolova.

Dobrobiti jabukovog sirćeta

Smanjuje bolove u zglobovima – Bolovi u zglobovima mogu nastati zbog manjka minerala, stoga kod artritisa pomaže dijeta bazirana na namirnicama koje su bogate tim nutrijentima.
Jabukovo sirće je snažan prirodni lijek za zglobove jer sadrži obilje minerala, poput magnezijuma, kalcijuma, kalijuma i fosfora.
Jača kosti – Budući da sadrži magnezijum, koji potiče apsorpciju kalcijuma u organizmu, jabukovo sirće snaži strukturu kostiju. Kalijum naročito pomaže protiv kalcifikacije pa se njegovim unosom smanjuje osećaj zakočenosti zglobova.

Sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala – Antioksidansi i acetatna kiselina blokiraju djelovanje slobodnih radikala. Zahvaljujući tome, redovnom konzumacijom jabukovo sirće može da spreči mnoge degenerativne bolesti.
Pomaže probavi te podstiče detoksikaciju organizma – Jabukovo sirće podstiče rad probave i apsorpciju nutrijenata, što je preduslov za zdravlje zglobova. Acetatna i malična kiselina, koje čine jabukovo sirće, podstiče ispiranje toksina, odnosno detoksikaciju organizma.
Nagomilani toksini u zglobovima su jedan od uzroka artritisa.
Domaći recepti za ublažavanje artritisa:

Sok za bolne zglobove: U šoljicu soka od višanja dodajte 1 čajnu kašičicu jabukovog sirćeta pa pijte redovno. Višnje sadrže antocijanine koji su vrlo djelotvorni kod upalnih stanja.

Kokosovo ulje i jabukovo sirće za masažu

Napravite mješavinu od 2 supene kašike jabukovog sirćeta i 1 supenu kašiku kokosovog ulja pa istrljajte bolne zglobove.

Čaj od nane i cimeta

U šoljicu čaja od nane dodajte 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta, 1 čajnu kašičicu meda i 1 čajnu kašičicu cimeta. Pijte jednom dnevno kako biste ublažili simptome artritisa. Ovaj napitak ima i antibakterijsko djelovanje.

Ostale dobrobiti jabukovog sirćeta:

uravnotežuje pH vrednost organizma; smanjuje nivo šećera u krvi; ublažava prehladu i ublažava želučani refluks; smanjuje alergije; doprinosi lepoti kose; potpomaže zdravom mršavljenju.

Izvor: alternativa-za-vas 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *