Domaći gusti dvostruki jogurt bolji je od kupovnog

Slana jela
Podijelite sa prijateljima!!!

Domaći gusti dvostruki jogurt bolji je od kupovnog

POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI:

Oglasi – advertisement
Za one koji pripremaju mlijeko za dojenčad preporuča se svakodnevno korištenje pasteriziranog mlijeka u količini od 2,5 litre.

Za ovaj recept trebat će vam jedna mjerica jogurta. Možete upotrijebiti jogurt koji ste prethodno napravili ili se odlučiti za gusti, čvrsti jogurt poput Bio-gustog ili bilo koje druge slične vrste.

KAKO PRIPREMITI DOMAĆI GUSTI JOGURT?

 

Dodajte mlijeko u lonac nakon što ste isprali unutrašnjost vodom. Na dno lonca stavite mali limeni tanjur ili nekoliko šalica.

Kako biste izbjegli curenje mlijeka, provjerite je li pravilno zatvoren. Nastavite kuhati mlijeko na jakoj vatri, ali budite sigurni da pažljivo promatrate kako napreduje. Proces isparavanja može se odrediti pomoću jednog prsta. Nastavite kuhati još 10 minuta.

Kako se mlijeko kuha dulje vrijeme, njegova će se konzistencija povećati. Nakon što mlijeko dosegne točku vrenja, pažljivo ga premjestite u staklenu ili keramičku posudu, poput posude veličine galona.

Prije dodavanja jogurta, osigurajte da je galon ostavljen u prostoriji na normalnoj temperaturi. Ključno je pustiti mlijeko da odstoji dok ga dodajete. Kako biste spriječili bilo kakav gubitak topline, stavite galone na ručnike i raširite ih.

Ostavite mlijeko da se malo ohladi. Prikladan trenutak za uključivanje jogurta je kada uronite prst izravno u sredinu posude i nastavite brojati do 10. Ako, do trenutka kada dođete do broja 7, počnete osjećati toplinu mlijeka, tada sada je pravo vrijeme.

U slučaju da se brojanje do 10 pokaže izazovnim i temperatura vam se čini previsokom, budite strpljivi i pričekajte još malo. Ipak, bitno je naglasiti da se mlijeko ne smije zagrijavati. Nakon što mlijeko postigne željenu temperaturu, ekstrahirajte 1 žlicu mlijeka.

U posudi pomiješajte gusti dio jogurta s mlijekom, miješajući 2-3 minute. Kako biste mlijeko podijelili u više spremnika, jednostavno dodajte čajnu žličicu mješavine u svaki spremnik.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *