SAMO ŠOLJICA DNEVNO: Navučete li se na ovaj napitak možete zaboraviti na srčane bolesti i infarkt

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ovaj čaj djeluje protiv ovapnjenja koronarnih arterija, srčanih bolesti i temperature. Često suženje srčanih arterija odražava kronično otrovanje nikotinom.

Liječnik i pronicljivi prijatelji su bolesnika sa srčanim tegobama, tzv. anginom pektoris, već mnogo puta upozoravali da prestane pušiti, pa ipak je mnogome pušenje važnije od zdravlja, i uvijek iznova dobiva teške srčane napade.

Da li bi ikada više pušio, kad bi vidio da svaki napad ostavlja na njegovu srcu brazgotinu? Možda će svejedno i dalje tjerati svoje, dok mu ne odumre veći dio srca, a to znači da će dobiti srčani infarkt. Poslije višetjednoga mirnog ležanja i, možda, sretno završenog liječenja, u srcu će umjesto lijepoga, elastičnoga, crvenoga srčanog mišića ostati ružna, tvrda, bijela brazgotina.

Ako sve i prođe tako kako smo opisali, bolesnik je imao sreću, jer se vrlo često dogodi da srce na odumrlom mjestu gdje je bio infarkt pukne, tj. dođe do rupture srčanog mišića, a to znači — trenutačnu smrt. Međutim, brazgotine nisu nikakav srazmjeran nadomjestak za srčani mišić, pa jednog dana dođe do posljednjeg napada, do srčane kapi koja znači i konac života.

Takvo je srce upravo ispresijecano velikim i malim brazgotinama kao sjećanje na bolest, napade angine pektoris, bolesnikove patnje i njegovu nerazumnost, jer se nije mogao odreći pušenja koje ga je poslalo prerano u grob.

Nama se to neće dogoditi jer ćemo takav razvoj bolesti pokušati na svaki način spriječiti. U prvom redu, tko boluje od te bolesti, treba ostaviti pušenje ili ga svesti na najmanju mjeru. Mora se odreći alkohola i mesa. Tko se tome može oduprijeti, ima bolje izglede za liječenje.

Izvrstan se lijek nalazi u običnom orahu, u pregratku između jezgre. Od tih pregradaka pripremimo čaj. Navečer 4—5 pregradaka namočimo, a ujutro skuhamo kao čaj i natašte ga popijemo. Čaj treba trajno piti, a djeluje također protiv povišenoga tlaka i bolova u prsima.

Čaj od orahovih pregradaka djeluje uspješno i protiv vrućine koja je u vezi sa srčanim bolovima. Već se poslije prve šalice čaja opaža poboljšanje. Ako su bolovi trajni, treba i dalje uzimati čaj dokle god bolovi i vrućina ne prođu.

Izvor: narodnilijek.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *