Super jeftin trik: Ako stopala istrljate mješavinom ova dva sastojka, suha koža će sama početi da otpada

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Njegu stopala često zanemarujemo, a kako dolaze topli, sunčani dani “uskačemo” u otvorenu obuću i ovo postaje problem – niko ne voli da vidi zadebljale pete i zapuštenu kožu na stopalima.

Ponekad čak ni redovan pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, već je neophodno da stopalima pružimo kompletan tretman i hranljive kreme i pilinge, kako bi bila mekana poput bebine kože, piše Blic Žena.

Ipak, postoji trik iz domaće radinosti koji garantuje da ćete se bez muke riješiti suhe i oštećene kože, a za isti vam treba samo sastojka, koje vjerujemo da već imate u kuhinji.

Pripremite nekoliko tableta aspirina (izmrvite ih prethodno, sve dok ne dobijete prah), limunsku kiselinu (limuntus) i malo vode. Ovom smjesom istrljajte stopala, a potom stavite stopala u najlon kese i preko toga navucite čarape. Poželjno je da prije nego što uradite ovaj piling, stopala potopite u toplu vodu na 20 minuta.

Sačekajte 15 minuta, pa sklonite kese sa nogu, i premažite ih hranljivom kremom. Postupak ponavljajte u narednih pet do sedam dana i primijetićete kako vam se stara koža doslovce ljušti, a vaša stopala postaju mekana i glatka.

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *