Mami mi je dijagnosticirano da ima veoma masnu jetru: Počela je da pije ovo piće i za nekoliko sedmica jetra je bila čista kao nikada prije

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Vjerojatno ste već čuli da je zdravo konzumirati grožđice, jer sa njima sprječavate neke kardiovaskularne komplikacije, a smanjujete i nivo masti u vašoj krvi. Možete ih koristiti na više načina, kao grickalice, ili uz jogurt, ali i kao dio neke salate uz glavni obrok.

Ono što je prednost kada jedete grožđice je da su one veliki izvor energije zbog ugljikohidrata koje sadrže u sebi. Zatim, one su prirodni diuretik, a u sebi imaju i vlakna koja pomažu pri probavi. Dobre su za cirkulaciju krvi, a u sebi sadrže i neke antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala. Dobre su u sprječavanju raka debeloga crijeva, pa je stoga svima preporučljivo da ih konzumiraju kada god mogu

Voda sa grožđicama je izuzetno zdravo piće jer pomaže pri obnovi tijela, ali i u sprečavanju nekih bolesti. Ujedno pomaže u smanjenju nečistoća u našem organizmu, zatim pomaže u uklanjanju loših stvari iz naše jetre, a dobro je i za pravilnu probavu hrane.

Priprema ide na sljedeći način. Prvo treba da operete grožđice, a zatim 750 litara vode zagrijati i skloniti sa vatre prije nego li voda prokuha. U vodu dodajte jednu šolju grožđica i ostavite sve tako oko 15 minuta. Zatim sve procijedite i opet operite grožđice čistom vodom sobne temperature.

Grožđice stavimo u posudu koja se može hermetički zatvoriti, a zatim u posudu dodajte 1 litar filtrirane vode i sve pustite da odstoji 24 sata u frižideru.

Ujutro možete da pijete ovu vodu i pijte je na prazan želudac, da bi očistili organizam

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *