“Imamo DOBRE PRIHODE i svoj dom, a ipak smo JEDNO dijete dali na USVAJANJE! Svi me OSUĐUJU, a to je NAJBOLJA stvar koju smo uradili!”

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Džesika Landin nije imala uobičajen život. Danas je mnogi osuđuju zbog toga što je dala sina na usvajanje, a kasnije rodila još dvoje djece s istim čovjekom i njih zadržala, ali je ona riješila da svijetu prenese svoju verziju priče.

“Imala sam 20 godina, bila sam praktično beskućnica, bez posla i bez kontrole. Poznavala sam svog dečka svega mjesec dana, i nisam vjerovala da će naša veza opstati“, započela je ona svoju priču.

Advertisements
Ipak, stvari su se zakomplikovale dodatno – Džesi, kako je prijatelji zovu, ostala je trudna.

“Moja situacija se nije razlikovala od hiljade drugih žena koje su ostale trudne neočekivano. Ipak, moja priča je jedinstvena, jer sam dala sina na usvajanje, a potom se udala za njegovog oca i s njim dobila još dvoje djece. Ludo“, nastavila je ona.

Džesika je rekla kako je od malih nogu maštala da se uda mlada i osnuje porodicu s čovjekom koji će biti poseban. Ali, kako se to nije desilo, pred njom su bile velike odluke i tri puta – abortus, usvajanje ili majčinstvo.

“Bila sam trudna s mladićem kog sam jedva poznavala. Morala sam to da saopštim roditeljima. Mislila sam kako nisam spremna za sve to. Jedva da sam bila odrasla“, navela je.

Riješila je da da bebu na usvajanje, kako bi joj tako pružila šansu u životu.

“Ako čitate moju priču i u sličnoj ste situaciji nemojte tako lahko da otpisujete usvajanje. S povjerenjem i napornim radom, rezultat na kraju može da bude nevjerovatan“, objašnjava ova 26-godišnja žena iz San Dijega, prenosi “Žena“…

Džesika je također rekla da je ta trudnoća od nje napravila čovjeka, i da ju je dovela od “idiotluka od odgovornosti“. Ona je našla posao, upisala školu kozmetike, i poradila na odnosu sa svojim dečkom.

“Ta beba je bila poziv na buđenje za nas oboje. Mi smo sve uradili da dovedemo taj proces do kraja – brinuli smo o trudnoći, rodila sam, provela sam 48 sati u bolnici. Naš sin bio je naš samo 48 sati“, rekla je, dodajući kako je osjetila iznenadnu ljubav prema sinčiću kog je rodila, silno mu se izvinjavajući što ne može da brine o njemu.

Ipak, tvrdi da je znala da radi pravu stvar jer je samo tako njena beba mogla da ima život kakav zaslužuje. I mada, nakon usvajanja, nije više bilo potrebe da budu zajedno, Džesika i njen dečko odlučili su da ostanu u vezi. Na kraju svega oni su i stupili brak. Ubrzo je ponovo zatrudnjela, ali ovog puta situacija je bila drugačija – oboje su bili zaposleni, njen muž je radio odličan posao kao oficir, imali su krov nad glavom i redovne prihode. Oni su, naravno, zadržali dijete, a kasnije Džesika je rodila još jedno.

Bili su sretna porodica s dvoje djece, ali nju je mučio osjećaj krivice i bijesa zbog prvog sina kog je ostavila. Na kraju, uspjela je da dođe do svog sina.

“Viđamo naše prvo dijete dva puta godišnje, ne zbog zakona, već zbog toga što živi predaleko od nas. Zna da smo njegovi roditelji i šta je sve uslijedilo tome da ga damo na usvajanje. On zna da ima rođenog brata i sestru. Zahvalna sam ljudima koji su ga usvojili, ljubazni su. Naš odnos bazira se na ljubavi koju svi imamo za našeg dječaka“, istakla je Džesika i zaključila da “uvijek postoji nada, i da može da se napravi ljepota iz pepela“.

Šta vi mislite o ovoj priči, da li je ona ispravno postupila?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *