Sjajni trikovi DA VAM KUĆNE BILJKE BUDU LJEPŠE NEGO IKADA!

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

te li znali da majoneza i čaj mogu učiniti vaše kućne biljke zdravijim i ljepšim? Prilikom odlučivanja gdje smjestiti biljku, imajte na umu kako prozori okrenuti prema jugu primaju mnogo više svjetla nego oni prema sjeveru.

Biljke jarkih boja lišća iziskuju više svjetla od drugih, a ako svaki dan na pola okrenete lonac s biljkom, poboljšat ćete njen ravnomjeran rast, prenosi portal Ljepota i zdravlje.

Ako se biljke u vašem stanu suše brzo nakon zalijevanja, premjestite je u novu teglu i prije stavljanja zemlje i gnojiva, na dno stavite vlažnu spužvu. Ona će služiti poput rezerve vode i spriječiti isušivanje, ali i pretapanje.

Kako bi vaše biljke bile što bujnije i ljepše, priuštite im ponekada čajanku. Da, čaj ili mokri listići čajeva odlično hrane biljke i zemlju i pružaju im vitaminsku injekciju. Jednako tako, nemojte bacati ostatke sode bikarbone te jaja. Minerali iz sode bikarbone pomažu rastu zelenih biljaka, a za najbolji učinak koristite se ovim trikom jednom sedmično. Što se jaja tiče, nakon što ih skuhate, vodom u kojoj ste ih kuhali zalijte svoje lončanice jer ta voda sadržava hranjive tvari.

Ako vam stan krase velike biljke koje su dosta teške za pomjeranje, ispod tegli stavite podlogu za miša. Tako ćete izbjeći grebanje i uništavanje poda i lakše ćete pomjerati biljke za vrijeme čišćenja.

Za savršen sjaj lišća pomiješajte toplu vodu i mlijeko, umočite u to komad tkanine i pređite preko svakog lista. Osim ove kombinacije, sjaj lišća možete dobiti i pomoću majoneze koja se utrlja papirnim ručnikom. Savršen sjaj garantovan nekoliko sedmice, a moguće čak i mjeseci.

(Hayat/Foto: Pixabay)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *