Moja Švarcvald torta

Torte
Podijelite sa prijateljima!!!

Sastojci
Čokoladni krem:
4 pudinga od čokolade
1 l mleka
12 kašika šećera
200 g crne čokolade
200 g margarina
2 kesice šlaga
Piškota:
9 jaja
9 kašika šećera
3 kašike brašna
6 kašika kakaa
Još:
500 ml slatke pavlake
300 g višanja

Priprema
1.
Prvo pravimo čokoladni krem. Izmutimo pudinge sa šećerom u nekih 200 ml mleka a preostalu količinu od litre stavimo na šporet da provrije i zakuvamo puding. Dok se kuva, odmah dodamo čokoladu izlomljenu na kockice da se otopi i sjedini sa pudingom, i skinemo sa vatre kada se lepo zgusnulo. Preko pudinga stavimo najlonsku foliju da se ne bi stvorila korica i ostavimo ga da se skroz ohladi.
2.
Potom prelazimo na piškotu. Odvojimo belanca od žumanaca i mikserom umutimo čvrst sneg od belanaca dodavajući postepeno šećer. Zatim u sneg od belanaca dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom. Na kraju dodamo brašno i kakao i lagamo promešamo varjačom da se sve lepo sjedini. Izlijemo piškotu u pleh obložen papirom za pečenje i pečemo u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, nekih 20-25 minuta. (Dimenzije pleha su 43×36 cm.) Sa ispečene piškote skinemo papir i ostavimo je da se ohladi.
3.
Sada se vraćamo na ohlađeni puding. Skinemo foliju, izmutimo penasto margarin i dodamo ga u puding pa mutimo mikserom. Na kraju dodamo i dva šlaga (prah iz kesice a ne umućen šlag), i mutimo mikserom dok krem ne postane lagan i penast.
4.
Izmutimo i slatku pavlaku, pa filujemo tortu na sledeći način. Piškotu presečemo uzduž na tri lente.
Preko prve lente premažemo čokoladni krem, pa nabacamo preko njega višnje, pa premažemo slatkom pavlakom. Stavimo drugu lentu, pa ponovo čokoladni krem, višnje, slatka pavlaka. Na kraju stavimo treću lentu, premažemo čokoladnim kremom, a ostatak slatke pavlake, krema i višanja koristimo za dekoraciju po želji.
5.
Napomena: Ako ne želite da vam ostane čokoladnog krema za dekoraciju, onda je dovoljno i 3 pudinga od čokolade pa shodno tome smanjite i ostale sastojke za krem.
Posluživanje
Tortu ostavimo u frižider da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći, a potom uživamo u njenom ukusu… Prijatno!:)

Izvor:http://www.coolinarika.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *