Evo kako spriječiti stvaranje ŽUČNIH kamenaca i NEPODNOŠLJIVU bol koji oni uzrokuju!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Mnogi ljudi sa žučnim kamencem nemaju nikakvih simptoma, ali drugi će doživjeti akutnu bol i velike neprijatnosti. Čak i nakon što se kamen u žuči ukloni kroz holecistektomiju, problem se može ponoviti. Prevencija od formiranja je moguća kroz razumijevanje nekih od faktora rizika.

Kontrola težine

Brzo mršavljenje može izazvati formiranje kamena u žuči, tako da je preporučljivo da se stavi pod kontrolu plan mršavljenja. Izbjegavajte drastične gibitke težine, i obratite pažnju na svoju ishranu.

Lijekovi

Lijekove koji utiču na nivo holesterola u organizmu treba izbjegavati što je više moguće od strane onih koji su skloni formiranju kamena u žuči. Estrogen tretmani mogu izazvati hipersekreciju holesterola u žuči, dok progesteron inhibira konverziju kolesterola. Oktreotid, koji je propisan za liječenje disfunkcije hormona povećava rizik za razvoj žučnih kamenaca.

Uzimanje diuretika koji su klasifikovani kao Tiazidi mogu povećati rizik za žučnih kamenaca. Lijekovi koji su propisani za smanjenje nivoa holesterola, kao što su gemfibrozil i fenofibrat mogu dodati svoje šanse za stvaranje kamena u žuči. Pobrinite se da pitate svog ljekara za alternative ako ste zabrinuti o pitanjima kamena u žuči.

Vitamini i minerali

Uzmite 300 miligrama kurkume za poboljšanje žuči i najmanje 200 miligrama vitamina C koji sprečava stvaranje kamena u žuči.

Izvor: pozivitno.info

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *