DOMAĆI LIJEK ZA DJECU: Preko noći može ukloniti kašalj, te čisti pluća od nakupljene sluzi!

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Svako je nekada imao priliku da se susretne sa upornim kašljem, koji je jako neugodan, a odim toga i sprečava nas da obavljamo neke poslove. U takvim slučajevima tražimo bilo kakvo rješenje koje bi nam moglo pomoći da se riješimo tog kašlja.

Uglavnom smo do sada uzimali neke lijekove sa kojima smo mislili da ćemo se riješiti kašlja, ali oni nemaju baš neki poseban učonak i olakšavaju tegobe samo na neko vrijeme.

Umjesto što koristite sve te lijekove, mnogo bolje bi bilo kada biste pripremili sebi neki od prirodnih lijekova sa kojima ćete moći pravo da djelujete odnosno da pomognete svom organizmu i riješite se kašlja. Obloge od meda pokazale su se fantastičnim i pomažu u uklanjanju kašlja, naročito kod djece!

Sada ćemo vam otkriti i recept kako da ih pripremite!

Potrebni sastojci:

domaći med
maslinovo ulje
brašno
Priprema:

Prvo trebate da pomiješate mali brašna i maslinovog ulja i dobro umiješate, a onda dodajte i med. Smjesu dobro izmiješajte kako biste dobili je jednaku smjesu, te je onda stavite na salvetu. Preko postavite gazu.

Gazu postavljate na leđa ili na prsa, pa je fiksirajte sa ljepljivom trakom kako se ne bi pomicala, nego da može cijelo vrijeme da djeluje. Ukoliko ovo stavljate djeci, onda to trebate tri sata prije nego oni krenu na spavanje.

Nikada se nije pojavila niti jedna neželjene reakcija, tako da svako smije ovo da koristi!

Izvor: 5do12

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *