Nepokretna i nijema djevojčica (9) spasila brata od sigurne smrti: Vidjela kako se davi, pa pronašla način da ga izvuče iz bazena

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Kad je majka 9-godišnje Leksi Komo Drizdel čula kako njena kćerka vrišti iz svih petnih žila, mislila je da je ispala iz svojih invalidskih kolica i da zapomaže na jedini način na koji umije. Leksi, iz Halifaksa, u Kanadi, pati od cerebralne paralize i ne može da hoda niti da govori.

Međutim, ona nije bila ta kojoj je trebala pomoć. Njen mali brat, 18-mjesečni Liland, uspjeo je nekako da otvori vrata i upadne u bazen u dvorištu porodične kuće, dok su ostali članovi porodice pripremali proslavu za Leksin rođendan.

Do djevojčice je prva dotrčala baka. Kad ju je vidjela da vrišti i upire prstom u bazen ugledala je bebu i uspjela da je izvuče na vrijeme.

– Vikala je i pokazivala na vrata. Odmah sam shvatila da Liland nije sa njom. Ne morate da hodate i govorite, i dalje ćete imati mogućnost da vas čuju i da pomognete. Ona mu je spasila život – izjavila je baka Nensi.

Dječak je prevezen u bolnicu u stabilnom stanju i oporavio se u potpunosti, prenijeo je “Njuzer”.

Članovi porodice, koji su sada postavili ogradu između kuće i bazena, kažu da je ovo prvi put da je Liland ikad sam otvorio vrata. Leksina majka ističe da je njena kćerka veoma pametna djevojčica čiji je invaliditet u potpunosti fizički.

– Njena priča treba da podsjeća ljude da oni koji ne mogu da govore znaju šta se događa oko njih – istakla je ona.

Policija Halifaksa i gradonačelnik Majk Sevidž odali su priznanje djevojčici.

– Heroji dolaze u svim veličinama – naveo je Sevidž na “Tviteru”

Izvor: telegraf.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *