ZVANIČNO NAJLEPŠA TORTA NA SVETU: NORVEŠKI VERDENS BESTE MORATE DA PROBATE! (RECEPT)

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

Najlepše iz skandinavske kuhinje

Norveški specijalitet koji nosi ime Verdens beste zvanično je najlepša torta na celom svetu, a mi vam donosimo originalan recept!

Ukus će vam se sigurno dopasti, jer teško da postoji iko ko je imun na meko testo, hrskava i penasta zapečena belanca i kremasti fil!

Sastojci za testo: 150 g oštrog brašna, 350 g šećera, 150 g putera, 5 jaja, 4 kašike mleka, kašičica praška za pecivo, 100 g badema u listićima.

Sastojci za krem: 250 ml mleka, 100 ml ruma, 1 kesica kupovnog krema od vanile u prahu, 200 ml slatke pavlake.

Priprema: Odvojite žumanca od belanaca. Puter penasto umutite sa 150 g šećera, dodajte 5 žumanaca, a zatim i brašno koje ste u posebnoj posudi pomešali sa praškom za pecivo i mlekom.

Smesu sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, ravnomerno rasporedite (gusto je) i ostavite sa strane. Umutite belanca sa preostalih 200 g šećera u čvrst sneg i sipajte preko testa. Poravnajte kašikom, pospite bademe iseckane na listiće i pecite 20-ak minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.

Ostavite da se prohladi u plehu, a za to vreme spremite fil. Pomešajte mleko i rum, dodajte krem u prahu i dobro umutite, pa sjedinite sa prethodno dobro umućenom slatkom pavlakom. Sjedinite laganim pokretima pomoću kašike.

Ohlađenu koru presecite tako da dobijete dve kore, nanesite krem na jednu polovinu, a prekrijte drugom. Ukrasite po želji, ohladite nekoliko sati u frižideru i uživajte u jedinstvenom ukusu čuvene Verdens beste polastice!

(Stil.kurir.rs)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *