NEKA VAŠE BILJKE BLISTAJU – ČUDOTVORNA OTOPINA KOJA VRAĆA U ŽIVOT UVENULO CVIJEĆE

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Želite li da vaše sobne biljke cvjetaju često i bogato, a da pritome namte problema sa uvenućem? Poslušajte savjete iskusnih cvjećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravi cvjetni vrt na svom prozoru.

Tajna bogatog sobnog vrta je jednostavna: da biljke cvjetaju još ljepše i bujnije, treba ih dobro prihranjivati.
Kako pravilno pripremiti otopinu za prihranu biljaka:
1. Praktično, sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš). Može se, prije zalijevanja, zemlja u loncu posuti 1 kašikicom šećera ili napojiti biljku slatkom vodicom (1kašikica šećera na 1 čašu vode).

Fikuse možete jednom mjesečno zalijevati zaslađenom vodom. Na 1 litru vode uzima se 1 čajna kašikica šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlijekom. To će doprinijeti sjaju i ljepoti biljke. Ovim savjetima vaše biljke će zasta zablistati, u što ćete se brzo uvjeiti.

2. Nevjervatan učinak na biljke ima i ricinusovo ulje. U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 čajnu kašikicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje se treba rastvoriti i dobro sjediniti s vodom, da ne bi opeklo korijene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cvijeće. Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cvijeta stalno, potrebno ju je prihranjivati ​​jednom mjesečno.
3. Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje otopinom aspirina ili andola, ovisno šta imate u kući. Jednu tabletu od 300 mg treba otopiti u 1 l vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.

4. Biljke možete zalijevati i ovom otopinom: Uzmite korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranjiva otopina za zalijevanje biljaka je spremna.

Ukoliko imate problema sa Štetočinama, gljivicama…

Ako ste primijetili da vaše biljke počinju venuti iz neobjašnjivih razloga – uzrok mogu biti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom.
U ovom slučaju bit će od koristi sljedeći trik:

Za njegovu realizaciju bit će potrebno samo nekoliko običnih šibica. Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ruba lonca, i zalijte cvijeće. Nakon 2 dana, zamijenite šibice novim, a nakon još 2 dana mušice će nestati.

Od sada ne morate zalijevati sobne biljke insekticidima. Fosfor i sumpor, koji su u sastavu smjese glave šibica, prodiru u tlo i pouzdano oslobađaju biljku od nezvanih gostiju. Da biste spriječili pojavu gljivica, koristite bakrene novčiće. Stavite nekoliko novčića u tlo oko biljke, i bakar će uništiti sve spore gljiva.

uspesnazena.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *