NAPRAVITE LJEKOVITO ULJE ZA OŠTEĆENU KOSU

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Da li zbog farbanja, učestalog feniranja, prešanja ili uvijanja … uglavnom svaka dama ima problema s oštećenom i suhom kosom. Svi znamo koliko je bitno imati njegovanu i lijepu kosu, i koliko je ona veliki ukras žene i naš saveznik u zanosnom izgledu.

Nažalost, ponekad čak ni silni šamponi, regeneratori i redovito šišanje nisu dovoljni, i vaša kosa i daje doziva upomoć! Kako tada oporaviti kosu bez skupih tretmana i preparata? Stručnjaci kažu da je tretman vrućim uljem doslovce čudotvoran, a dobra vijest je što ovo ulje lako i relativno povoljno možete napraviti i kod kuće! Evo i recepta!

Potrebni sastojci: 2/3 šalice suncokretovog ili hladnog cijeđenog maslinovog ulja, žličica meda ,2 žličice vitamina E ,10 kapi eteričnog ulja od lavande ,10 kapi eteričnog ulja od geranija ,10 kapi eteričnog ulja od sandalovine, zdjela tople vode, šampon, kapa za tuširanje, nepropusne plastične vrećice (one za vakumiranje).

Postupak tretmana – Kako možete napraviti ljekovito ulje za oštečenu kosu:
1. Stavite 2/3 ulja u plastičnu vrećicu, dodajte med, vitamin E i eterična ulja i sve to dobro promiješajte.

2. Napunite zdjelu vrelom vodom, a zatim u nju spustite plastičnu vrećicu sa pripremljenom smjesom stajati sve dok je voda topla.

3. Nanesite zagrijanu smjesu od ulja na kosu cijelom dužinom, od korijena do vrhova, a zatim kosu pokupite u kapicu za tuširanje ili kesu i umotajte je u topao ručnik.

4. Neka smjesa od vrućeg ulja na vašoj kosi odstoji oko 15-20 minuta. Zatim kosu, kao i obično, isperite šamponom.

* Vruće ulje će biti jednako učinkovito i bez eteričnih ulja, ali neće dobiti lijep miris.

* Ako imate izrazito dugačku i gustu kosu, sastojke treba duplirati.

Izvor: http://www.sarajevo-online.com/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *