Medicinska sestra je mislila da nitko ne vidi što radi djeci, a onda ju je jedna majka razotkrila

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Shelby i Jonathan imaju kćer Sophie koja se trenutno bori za svoj život. Kada se dvogodišnja djevojčica nije dobro osjećala, njezina je majka mislila da se radi o alergiji.

Pregled kod liječnika nije otkrio nikakve zabrinjavajuće rezultate i dijagnosticirali su joj astmu. Shelby je naručila Sophie za alergenski test, no djevojčica je jedne noći prestala disati.

Obitelj ju je odvela u bolnicu i tamo im se svijet okrenuo naopačke. Liječnici su otkrili masu veličine loptice u Sophienim prsima. Dijagnosticirali su joj rak limfnih čvorova i nekoliko je mjeseci trpjela agresivne kemoterapije. Iako se njezino tijelo borilo, rak se i dalje širio.

Kemoterapija je utjecala na njezinu mogućnost hodanja, govora, kretanja i hranjenja. Trenutno prolazi kroz terapiju kako bi se pripremila za transplantaciju matičnih stanica.

Kako bi obitelj i prijatelji bili informirani o Sophienom stanju Shelby je napravila Facebook stranicu pod nazivom „Hrabra Sophi“ („Sophie the Brave).

djevojcica-mamaJedna je objava postala popularna. Majke sve bolesne djece poduprle su Shelby zbog riječi kojima je opisala medicinske sestre.

„Vidim te. Cijeli dan sjedim na ovom kauču i vidim te. Ti se jako trudiš da te ja i moje dijete ne primijetimo. Vidim kako pogneš glavu kada te ona vidi i počne plakati. Nastojiš na mnoge načine olakšati joj strahove i pridobiti ju. Vidim da joj nevoljko skidaš zavoje. Kažeš ‘Oprosti’ i ‘Žao mi je’ više puta u danu nego što ljudi kažu ‘Hvala’.“

Shelby je podijelila kako gleda medicinske sestre koje nose masu lijekova i potrepština u sobe bolesne djece dok im zvoni telefon za pomoć drugim sobama. Vidi kako sestre slažu kamenčiće za pacijente kako bi si mogli napraviti ogrlice.

„Vidim gumene ogrlice oko vaših ruku i stetoskopa, jedna za svako dijete koje volite i za koje se brinete… Vidim kako mazite njezinu malu, obrijanu glavicu. Vidim kako tješite mame koje plaču zbog loših vijesti. Vidim kako radite na računalu s djetetom u rukama.“

Shelby je zahvalila sestrama koje uskoče i posjete njezinu kći čak i ako nije njihova pacijentica, i što sjede s roditeljima i tješe ih u teškim situacijama, iako su njihove obveze ogromne.

„Vidim taj pištolj za vodu kojeg skrivate u kutu. Vidim kako držite male ručice, mijenjate prljave plahte, prevodite liječničku dijagnozu za roditelje i brišete svoje oči kada izađete iz tužne sobe. Vidim kako stavljate rukavice, maske i kutu, i zatim zastanete, prije nego mome djetetu date infuziju otrova za kemoterapiju.“

Shelby je jako zahvalna sestrama zbog svega što su učinili za njezinu kćer. Medicinske su sestre ključne za dječji odjel.

„Vi ste nam kao Isus svakoga dana. Naša djeca bez vas ne mogu dobiti što im treba. Majke poput mene poludjele bi i izgubile se bez vas. Spašavate našu djecu i to ne možemo bez vas.“

Shelbyjeva objava podijeljena je više od 25 000 puta i ima više od 50 000 reakcija. Medicinske su sestre dirnute njezinim rečenicama i podrškom koju je dana njihovoj profesiji.

Sestre na pedijatriji nemaju samo bolesne pacijente, nego imaju sićušne pacijente koji bi se trebali igrati i skakati, smijati i biti zdravi. Te sestre obavljaju posebno težak zadatak s posebnom predanošću.

Shelby je primijetila kako se sestre ne brinu samo o svojim malim pacijentima, nego i o njihovim obiteljima. Ona je osjetila tu ljubav i brigu.

„Na 12 sati ostavljate svoj život radi brige o bolesnoj i umirućoj djeci. U svaku sobu ulazite sa smiješkom, bez obzira na situaciju. Vidite Sophieno ime i pozdravljate ju, iako nije vaš pacijent. Zovete liječnika, krvnu banku i ljekarnu koliko god treba dok djeca ne dobiju što im je potrebno. Mene provjeravate koliko i moju kći. Sjedite i slušate me kako meljem 10 minuta iako vam zvoni telefon i imate mnogo obveza.“

Ovi su medicinski stručnjaci liječnici i pomagači, prijatelji u igri i pripovjedači. Oni su blagoslov obiteljima koje se na njih oslanjaju.

Obitelj Skiles nedavno je primila vijest kako je Sophie gotovo izliječena od raka. Naše molitve upućene su Sophie i njezinoj obitelji u nadi da će pobijediti u bitci za svoj život.

Izvor: novizivot.net

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *