imun dijeta: 10 kilograma manje za samo dvije sedmice

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

spavanja…Zapamtite! Istrošeni zglobovi se mogu izliječiti za 3 dana! Za vaša koljena…Zapamtite! Istrošeni zglobovi se mogu izliječiti za 3 dana! Za vaša koljena…

Ako hoćete u potpunosti da izmijenite svoj izgled i smršate 10 kilograma, pored dobre volje, potreban vam je i limun!
Ova dijeta brzo topi kilograme i masti, ali jača organizam i čisti krv i limfu.
Neki bi mogli reći da limun nije najbolji izbor voća za zdravu ishranu i gubitak težine. Uprkos svojoj popularnosti u kulinarstvu i za sokove teško je zamisliti nekog da jede cijeli limun.
Srećom, ne morate da jedete limun tokom ove limun dijete. Umjesto toga ćete koristiti svojstva limuna za sagorevanje masti što će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma.
Mnogi profesionalni dijetetičari i nutricionisti tvrde da limun sadrži sve potrebne elemente da razbije masti i zbog toga olakšava mršavljenje.
Pored svega ostalog limun sadrži limunsku kiselinu, koja pomaže da se sagore masti, ubrza metabolizam a pored toga i smanjuje apetit. Limunska kiselina doprinosi intenzivnijoj proizvodnji želudačne kiseline, i, kao rezultat toga, poboljšava varenje. Zdrava limunova kora sadrži pektin koji pomaže regulisanje nivoa šećera u krvi.
Postoji mnogo različitih vitamina koji se nalaze u limunu uključujući i vitamin C po kome je najpoznatiji i koji jača imuni sistem, što je takođe važan faktor u procesu gubljenja težine. Generalno limun je nevjerovatno voće sa kojim možete da očistite svoje tijelo, očistite krv i limfu,ubrzate metabolizam i pored toga da izgubite kilograme i sprečite neke bolesti.
Kako izgleda limun dijeta i kako postići što bolje rezultate, kao i kome se ova dijeta ne preporučuje, te i u koje doba godine je najbolje da je praktikujete pogledajte na sljedećim stranama.

Limun dijeta je vrlo jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti sljedeću količinu limunovog soka pomiješanog sa vodom.

Dan 1: sok od 1 limuna pomiješan sa 1 čašom svježe vode.

Dan 2: sok od 2 limuna pomiješan sa 2 čaše svježe vode.

Dan 3: sok od 3 limuna pomiješan sa 3 čaše svježe vode.

Dan 4: sok od 4 limuna pomiješan sa 4 čaše svježe vode.

Dan 5: sok od 5 limuna pomiješan sa 5 čaše svježe vode.

Dan 6: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode.

Dan 7: sok od 3 limuna pomiješan sa 10 čaša svježe vode. Dodati 1 kašiku meda i piti smjesu tokom celog dana.

Dan 8: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode.

Dan 9: sok od 5 limuna pomiješan sa 5 čaša svježe vode.

Dan 10: sok od 4 limuna pomiješan sa 4 čaše svježe vode.

Dan 11: sok od 3 limuna pomiješan sa 3 čaše svježe vode.

Dan 12: sok od 2 limuna pomiješan sa 2 čaše svježe vode.

Dan 13: sok od 1 limuna pomiješan sa 1 čašom svježe vode.

Dan 14: sok od 3 limuna pomiješan sa 10 čaša svježe vode. Dodati 1 kašiku meda i pijte mješavinu tokom cijelog dana.

Savjet: isperite usta sa svježom vodom odmah nakon ispijanja soka od limuna zbog sprečavanja oštećenja zubne gleđi od limunske kiseline.
Napomena: Ako vam je teško da pijete sok od limuna sve to odjednom, pijte koliko god možete, a ostatak ostavite za kasnije. Samo pazite da ga pijete najmanje 1 sat prije obroka.
Ova dijeta se ne preporučuje osobama sa gastrointestinalnim problemima.
Limun dijeta je posebno efikasna u jesen ili proljeće, vrijeme kada su našem tijelu potrebni dodatni vitamini i detoksikacija. Ako kombinujete limun dijetu sa niskim unosom kalorija dobićete još bolje rezultate! Jedite pet malih obroka ali zaista malih, nemojte se prejedati, nemojte jesti bilo kakve testenine,peciva ili bijeli hleb. Zaboravite na gazirana pića, slatke sokove ili alkohol. Grickalice čips, flips, slatkiše i slično izbjegavajte,pise nezavisne.com

Comments

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *