Genijalan trik sa kojim ćete očistiti vaš TEPIH u jednom potezu, bez dizanja i pomjeranja!

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Čišćenje tepiha može biti veoma zamorno, jer potrebno ih je iznijeti napolje, oprati, staviti da se osuše, a većina nas pri tome koristi puno hemikalija koje i nisu baš dobre za zdravlje nas i naše porodice.

ciscenje-tepih

Ovdje ćemo vam pokazati veoma koristan način na koji možete uspješno i lako očistiti vaše tepihe. Uz pomoć ovog trika, vaš tepih će izgledati novije i vratiti ćete mu prvobitni sjaj.

Potrebno je da prvo usisate tepih, a onda na pamučnu krpu da nanesete sirće, a potom dobro obrišite tepih. Uzmite drugu krpu, malo je pokvasite i na nju nanesite sodu bikarbonu, pa njome također prebrišite tepih.
Ostavite tako da stoji 20-ak minuta, a zatim ponovo usisajte. Primjetit ćete poboljšanje jer su soda bikarbona i sirće veoma učinkoviti. Dobri su za čišćenje raznih tvrdokornih mrlja na kuhinjskim površinama, kupatilu i sl. Soda bikarbona vam može dobro poslužiti i kada želite otkloniti mrlje sa odjeće.

Sirće vam može pomoći da uspješno otklonite kamenac u kupatilu. Vidite kako nisu uvijek potrebne hemikalije. Ovi prirodni sastojci su dosta učinkovitiji od njih.

Izvor: http://lijekizprirode.com/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *