VRATITE “SJAJ”ISTROŠENIM KRPAMA:Evo kako izbrisati s njih tragove korištenja!

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Kuhinjske krpe se vremenom ‘troše’ i njihova bjelina nestaje. Mnoge dovodi do ludila kada vide da ni poslije pranja njihove krpe nisu zaista čiste. Mrlje i fleke se zadržavaju koja god sredstva da se koriste.
Za sve vas koji imate ove probleme, donosimo par trikova koji uspešno vraćaju ‘sjaj’ već istrošenim krpama!

So
Napunite u lavor prohladnu vodu i posolite je. Na 5 litara vode stavite 5 supenih kašika soli. Promešajte i bacite u njega svoje prljave krpe. Aku su jako prljave – neka prenoće, ako nisu, dovoljno je sat-dva vremena. Poslije ih operite na uobičajeni način. Kao rezultat, krpe će biti još čistije, nego poslije otkuvavanja sa dodatkom izbjeljivača.
Soda
Soda je takođe dobar pomoćnik u otklanjanju masnih fleka sa kuhinjskih krpa. Možete pripremiti rastvor tople vode sa dodatkom sode, a možete i iskuHati krpe u ovom rastvoru (5 kašika na 5 litara vode). Čak i ako fleke ostanu, one će nestati poslije posljednjeg pranja u veš mašini nakon iskuhavanja.

Sirće

Ako se na vašim krpama pojavila buđ, treba ih oprati na uobičajeni način, ali posle toga isprati u rastvoru vode i sirćeta. Ne brinite za boju, sirće je bezopasno. Naravno, ako ne ostavljate na duže vreme krpe ovom rastvoru.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *