RECEPT ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO SPRETNOSTI VRLO POPULARAN U AMERICI A PRAVI SE OD SAMO 3 SASTOJKA:MARSHMALLOWS

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Samo 3 sastojka a dobijete savršeno pjenaste, spužvaste i mekane kolačiće. Recept ne zahtijeva mnogo spretnosti . Sretno !

Sastojci
300 g šećera kristal
2 vrećice želatine u prahu (2 x 10 g)
250 ml vode
zdijelica šećera u prahu

Priprema

Stavite 150 ml vode i šećer u džezvu i na vatru da se grije dok se ne pojavi pjena po rubovima. Istovremeno s tim,dok čekate da se šećer zapjeni u zdjelu za miksanje stavite 100 ml vode i u tome otopite želatinu .
Želatina mora stajati 10 minuta u vodi da nabubri. Kada je tih 10 minuta prošlo , dolijte želatini sirup od šećera i počnite mikasti na najjačoj brzini. Tako miksajte 20 minuta dok ne dobijete gustu pjenu bijele boje koja je vrlo ljepljiva.
Veliki pleh dobro nauljite jer u protivnom ne biste mogli izvaditi marshmallowe van ,zaljepili bi se. U njega špatulom prebacite smjesu i razvucite ju ravnomjerno te zagladite površinu.
Stavite u hladnjak preko noći.

Drugi dan pripremite zdjelicu sa šećerom u prahu . Nožem režite marshmallowe željene veličine i uvaljajte ih u pripremljeni šećer .
* Stavila sam rukavice da mi se ne lijepi za prste..ne volim ljepljivaste stvari dirati brrr.. hehe

Posluživanje
Ja sam ih radila po prvi puta. Inače nisam baš spretna kuharica ali evo,super su ispali,čvrsti,pjenasti…zbilja svatko može ?
Izvor: www.coolinarika.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *