KONAČNO OBJAŠNJENO: Evo kako treba regulisati GRIJANJE, a da prođete JEFTINIJE

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Svakog muči pitanje da li može da uštedi na računima tokom zime.

Šta je gore od zimskog smrzavanja napolju – kad uđete u ledenu kuću koju ne možete odmah da zagrijete. Ali, osim toga kako da vam zimi bude dovoljno toplo vjerovatno vas muči i pitanje da li postoji način na koji možete da uštedite na računima tokom zime. Ovo najviše pogađa kuće koje se griju na struju, piše “Alo!“…

Kako uštedjeti, a da vam bude dovoljno toplo i da li je uopšte dobro da isključite grijanje kad niste u kući?

Ovo pitanje je najlakše onima koji koriste centralno grijanje jer se ono ne plaća po potrošnji, zatim je malo lakše onima koje koriste TA peć. Punite je dok je jeftina struja, a kada izlazite iz kuće isključite ventilator koji ispuhava topao vazduh iz nje. Toplota koja se akumulisala dok ste je punili će činiti vaš prostor mlakim, pa ga možete lahko ugrijati, uključivanjem “ispuhavanja” kada dođete kući.

Za ostale tipove grijanja u koje spadaju razne ploče koje se griju na struju i tako akumulišu toplotu stvari stoje drugačije.

Možda ste pročitali ili čuli negdje da grijno tijelo mora da radi napornije kako bi ugrijalo ohlađeni prostor, ali u pitanju je česta zabluda.

Istina je da je potrebno više energije da bi se temperatura stana ili kuće održavala na određenoj visini, nego da se on ponovo zagrije do te vrijednosti. Kako se onda i ugrijati i uštedjeti?

Kupite tremostat za električni uređaj koji koristite za grijanje, montirajte ga i podesite na neku optimalnu temperaturu, ne više od 16 stepeni. To je sasvim dovoljno da se prostorije ne ohlade, a opet, nećete potrošiti previše struje da to ozbiljnije utiče na vaš račun.

Kad se vratite kući samo promijenite temperaturu na termostatu, u onu koja vama odgovara.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *