Da li i vi imate ove MALE BELE BUBULJICE? Evo kako da ih se rešite i to MAGIČNIM lekom koji možete da napravite sami!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Male, bele, potkožne bubuljice umeju da budu jako uporne, a uklanjanje bolno! Zato pogledajte kako to da učinite bezbolno, pomoću recepta koji sami možete da napravite kod kuće.
Da li i vas nerviraju male, bele, potkožne bubuljičice, koje se u dermatologiji zovu milije (Milium) i pojavljuju uglavnom oko očiju i nosa? Zato vam donosimo neka rešenja koja možete da primenite u kućnoj radinosti.

Milije, kod odraslih ljudi, nastaju iz raznih razloga. Zbog preteranog izlaganja suncu, korišćenja neadekvatne kozmetike ili zbog neke kožne bolesti. Te bubuljičice su u stvari grudvice keratina, proteina koji gradi površinski sloj kože.

Veoma su uporne i teško ih je ukloniti, a budući da se uglavnom nalaze na veoma osetljivim delovima kože, oko očiju, njihovo uklanjanje može biti i prilično bolno. Rešenja koja ćemo vam ovde opisati nisu bolna, ali će ovo drugo, verovatno biti neprihvatljivo za većinu.
Prvi magični lek možete sami da napravite vrlo lako, a većinu sastojaka verovatno već imate u kući.

Sastojci: šećer, limunov sok, domaći med, ricinusovo ulje, ulje čajevca, kukuruzni skrob, jabukovo sirće i lišće piskavice. Pomešajte po jednu kašičicu svakog sastojka i preparat je spreman. Namažite na mesta gde se nalaze bubuljičice i ostavite da odstoji desetak minuta, a onda uzmite gazu i počnite da trljate. Sastojci bi trebalo da omekšaju kožu, a kukuruzni skrob i gaza bi trebalo lako da sastružu bubuljičice.

Drugi magični recept će većina doživeti kao nešto previše gadno, ali oni koji su probali, kažu da je neverovatno delotvoran. U pitanju je sluz puževa. Pogledajte video i sve će vam biti jasno.

Piše: telegraf.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *