Čorba od karfiola

Slana jela
Podijelite sa prijateljima!!!

Sastojci
3 velike sargarepe
1 srednja glavica luka
1 karfiol
3 cena belog luka
1 osrednji krompir
2 cureca krilca
1 limun
1 jaje
200 ml mleka
200 ml kisele pavlake
zacini po zelji;vegeta, biber
2-3 kasike persuna
2 lovorova lista
Priprema

1.
Cureca krilca, oprati, naliti hladnomm vodom i prokuvati, dok ona krv ne izadje, prosuti tu vodu i ostaviti ih na stranu.

2.
Srednju glavicu luka sitno naseckati i staviti u serpu sa malo ulja da se przi, paziti da vam ne izgori, dodati sargarepu, isecenu na tanke kolutove i to izdinstati sa lukom, dodati cureca krilca i sa dodatkom malo vode, dinstati ih jos malo, naliti hladnom vodom i sipati 200 ml mleka i kuvati jos malo dodato lovorov list, beli luk, propusten kroz presu za beli luk, dodati krompir secen na manje kockice, onda dodati i karfiol i sve zajedno skuvati. Kad je karfiol gotov, dodati zacine i kad ste iskljucili corbu, nacediti jedan limun i izmutiti sa 1 jajetom i zaciniti corbu i pred sluzenje posuti sitno seckanim persunom.

3.
Ovu corbu obavezno posluziti sa kiselom pavlakom.

4.
Prijatno

Posluživanje

Ova corba moze biti i posna, ako ne dodate mleko i meso, umesto mleka mozete razmutiti kasiku ,dve brasna i staviti da se kuva sa povrcem.
Ja sam u ovu corbu stavila umesto krompira slatki zuti krompir (sweet potato) i dodala sam dve kasike zitarice kojoj ne znam ime na nasem jeziku a zove se crvena kinva (RED Quinoa)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *