POMIJEŠAJTE OVA DVA SASTOJKA I STRIJE ĆE NESTATI ZAUVIJEK! A 100% U KUHINJI VEĆ IMATE SVE ŠTO VAM TREBA SAD KAD STE SE REŠILI STRIJA, VREME JE DA POKAŽETE SVOJE NOGE

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ma kako vam ružno izgledale, strije ne predstavljaju zdravstveni, već pre svega estetski problem. Ipak, nijedna žena, pa ni muškarac, ne voli da ih vidi na svom stomaku.
Javljaju se na mestima najviše izloženim rastezanju i rastu kože: ramena, nadlaktice, grudi, trbuh, bokovi, bedra i zadnjica.
Strije su zapravo oštećenje vezivnog tkiva koje nastaje usled prebrzog rastezanja kože. Uvek su u pitanju vodoravne crte na telu, na početku ljubičastocrvenkaste boje, da bi na kraju postale bele.
Iako na tržištu postoji pregršt veoma skupih preparata za njihovo uklanjanje, malo ko zna za ovaj jednostavan domaći recept.
Sve što vam je potrebno su kafa i maslinovo ulje.
Zrnca mlevene kafe rade nežan piling kože i stimulišu proizvodnju kolagena, dok maslinovo ulje “zaključava” vlagu unutar ćelija epiderma.

POSTUPAK

– napravite smesu od jedne kašike maslinovog ulja i jedne kašičice kafe
– nežnim pokretima umasirajte smesu na delove kože prekrivene strijama
– radite to 5 minuta, a onda ostavite 20 minuta da odstoji
– isperite mlakom vodom
– obrišite se laganim utapkavanjem peškirom
– nanesite losion za telo po izboru

– ponavljajte ovo svakog dana i strije će nestati kao rukom odnešene

Za još bolje rezultate, pogotovo ako na problematičnoj regiji imate i celulit, u smesu možete dodati i jednu kašičicu žutog šećera.
Sad kad ste se rešili strija, vreme je da pokažete svoje noge.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *