Otežavaju svakodnevne aktivnosti: Riješite se bolova u petama za 2 minute sa ovom efikasnom tehnikom!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Bol u peti ili plantar fasciitis je stanje koje stvarno može biti neugodno. Osjećate bolove i ne možete obavljati svakodnevne aktivnosti.

Neki od uzroka jesu nošenje nepravilne, nepogodne obuće, stalna napetost stopala ili nepravilno liječeno uganuće. U ovom članku ćemo vam pokazati neka od rješenja za ovaj problem, ali svakako provjerite i kod ljekara.

1. Način – Ispružite noge kao na slici i oko noćnih prstiju stavite tkaninu. Potom povucite, a noge neka ostanu istegnute. Ponovite par puta i biće vam lakše.

2. Način – Masaža teniskom lopticom

Masaža stopala će vam dobro doći. Opustit ćete se i osloboditi bolova. Uzmite tenisku lopticu i masirajte stopala s lopticom. Stvarajte pritisak na nju, pa onda odmorite.

3. Način – Masaža ledom

Donosimo vam još jedno rješenje. Naspite vodu u flašicu i stavite je da se zaledi. Potom tom flašicom masirajte stopala i osjetit ćete olakšanje.

Ono što ćemo vas još napomenuti jeste da nosite uvijek udobnu obućui i da njegujete stopala. Posebnu pažnju neka obrate dijabetičari jer su njihova stopala osjetljiva i mogu se stvarati rane. Ukoliko provjeravate i pridržavate se, sve će biti dobro.

Izvor: megagiga

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *