Jaka volja može sve: Evo kako je izgubila 20 kilograma i spasla sebi život

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Dženin Darden je jaka žena koja se godinama bavila plivanjem, a nedavno je doživela kolaps kada je sa šestogodišnjom ćerkom na leđima, plivala na plažama Arube. Odjednom, nestalo joj je vazduha, tonula je i mislila da je došao njen kraj.
Njeni prijatelji su u tom trenutku bili dosta udaljeni ali jedan od njih je primetio da joj je glava pod vodom i brzo je izvukao na obalu. Kada je povratila dah, njene muke nisu prestale. Kada se vratila kući na Floridu, doktori su joj dijagnostikovali mitralnu regurgitaciju srca. Bila je zaprepašćena jer je celog života bila fit i bavila se sportom.

Mitralna insuficijencija je srčana mana nastala neadekvatnim zatvaranjem mitralnog otvora putem mitralnih kuspisa, zbog čega u sistoli dolazi do vraćanja – regurgitacije krvi u levu pretkomoru.

Dva dana kasnije, Dženin je imala operaciju srca i po drugi put za nedelju dana, njen život je bio spašen ali trauma koju je preživela je ostavila teške ožiljke. Oporavak je bio spor i otežan komplikacijama, od kojih je jedna predstavljala ugrušak krvi veličine grejpfruta koji je izazivao nepodnošljiv bol. Zbog toga je prestala da vežba i dobila 20 kg, što je dovelo do toga da ima 85 kilograma.

Dženin je uvek bila vitka i sportski građena, a čak i tokom trudnoće nije dobijala na težini. Kada je nakon operacije dostigla 85 kg bila je jako depresivna i mislila da se nikada više neće vratiti na staro. U staru odeću nije mogla više da se uvuče i počela je da mrzi sebe.

PROMENA

I tada je presekla. Shvatila je da je njena obaveza da nešto promeni i uradi nešto dobro za sebe. Počela je od malih stvari, i prestala da konzumira slatke napitke i vina, a jedino piće koje je dozvoljavala sebi, bila je voda. Samo ova promena davala je neke početne rezultate, a sledeći korak bio je smanjivanje porcija i vođenje dnevnika ishrane. Pozitivni rezultati dali su joj motivaciju da nastavi dalje.

NAGRADA

Za 5 meseci izgubila je 17 kilograma i potpuno smanjila stomak, a uspela je da se uvuče i u stare „skini“ farmerice. Vratila se na starih 65 kg i dobila 1 kg novih mišića. Procenat telesne masnoće je smanjila sa 35 odsto na 19 odsto. Ono što je najvažnije je da je pobedila depresiju. Vratila je samopouzdanje i ponovo se oseća srećnom što je živa.

DŽENININI SAVETI

1) Hidratacija, i samo hidratacija

Pila je više od tri litra ledene vode dnevno po preporuci svog muža koji je autor knjige „The Body Fat Breakthrough”.

– Uvek sam držala pored sebe ogromnu čašu koju sam punila ledenom vodom – otkrila je Dženin.

2) Jedite iz manjih tanjira
Dženin je stare tanjire zamenila manjim i tako naterala sebe da jede manje porcije.

– Jedem normalno, samo u nekim umerenim količinama – kaže ona.

3) Fokusirajte se na „negativni trening“

Dženinin muž je veliki pobornik „negativnog treninga“, tehnike koja podrazumeva vežbe spuštanja donjeg dela tela jako sporo šo rezultira većim opterećenjem na mišićima. Ovo joj je jako pomoglo prilikom gubljenja kilograma.

loading...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *