Uzela je GUTLJAJ vode i ODMAH znala da mora kod doktora kada je vidjela OVO na vratu!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Rana detekcija je ključ kada su u pitanju opasne bolesti poput raka. Iako je neke teže otkriti nego druge, postoje prosti koraci koje možemo da preduzmemo kako bismo zaštitili svoje zdravlje.

Ove zdravstvene provjere često počinju kod kuće pregledima koje možemo sami da uradimo, a u slučaju da posumnjamo u nešto – odmah bi trebalo da konsultujemo doktora, piše “Telegraf“…

U slučaju da niste znali, postoji prost način da provjerite zdravlje vaše tiroidne žlijezde.

U pitanju je žlijezda u obliku leptira koja se nalazi u prednjem dijelu vrata i koja je nevjerovatno važna za naše zdravlje jer utiče na gotovo svaki organ u našem tijelu.

Zadužena je za proizvodnju hormona i njihovu regulaciju, a utiče na metabolizam, broj otkucaja srca, težinu i digestivni sistem.

Za ovaj test vam je potrebna samo čaša vode i ogledalo.

Jednostavno popite čašu vode i u ogledalu pratite da li se na vratu pojavljuju čudne izbočine ili razlike u veličini.

Iako problemi sa tiroidnom žlijezdom nisu uvijek jasan znak raka, važno je obratiti pažnju na sve abnormalnosti koje mogu da vam ukažu na to da nešto nije kako treba.

Takođe, izbočine na vratu ne znače automatski da imate problem sa ovom žlijezdom, ali ako ih primjetite bilo bi dobro da se konsultujete sa doktorom kako bi obavio detaljnije testove.

Dobre vijesti su da probleme sa tiroidnom žlijezdom moguće riješiti, uključujući i rak – a ključna stvar je prevencija i rana detekcija.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *