TORTA SA PLAZMOM KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON 2 KOMADA!

Torte
Podijelite sa prijateljima!!!

Sastojci

Za koru

– 7 jaja
– 200 gr šećera u prahu
– 200 gr putera
– 200 gr čokolade za kuhanje
– 100 gr mljevenog Plazma keksa

Za fil

– 6 jaja
– 200 gr šećera u prahu
– 180 gr čokolade za kuhanje
– 200 gr putera
– 200 gr pečenih mllevenih lješnika, a može i badema
– 3 kesice šlaga
– 1 litar slatke pavlake

Priprema

Umute se prvo 7 bjelanaca sa malo soli (prstohvat). U drugoj činiji se umuti puter sa šećerom u prahu, a onda se doda jedno po jedno svih 7 žumanaca.

Zatim se doda otopljena čokolada. Sad se ubacuju bjelanca, ali tako da se umešaju kašikom, nikako mikserom. Kada se umješaju bjelanca, doda se mljeveni Plazma keks, takođe se mješa samo kašikom.

Od ove količine treba ispeći 4 korice. Ja pečem u plehu čije su dimenzije 35×25 cm, a za jednu koru sipam 7 kašika smese.

Stavim pek papir. A onda u rerni malo smlačim pleh, pa sipam smjesu. Dobro je kada je pleh mlak, jer se smjesa malo otopi, pa se lako razvuče po plehu. Peče se na 150 stepeni, otprilike petnaestak minuta. Kada se ispeku, korice budu tvde, ali ne brinite, omekšaće pod filom.

Jaja se umute sa prah šećerom i to se onda kuha na pari. Kada se skuhaju, doda se čokolada za kuhanje. Ostavi se da se ohladi, a onda se sastavi sa umućenim puterom, a na kraju se dodaju, pečeni i mljeveni lješnici.

Umuti se 1 litar slatke pavlake sa 4 kasike šećera. Negdje ima da se kupi i već zaslađena slatka pavlaka, tako da nju ne treba sladiti.

Ređa se: kora, fil od čokolade, pa slatka pavlaka. I na četvrtu koru odozgo se stavi čokoladni fil, pa slatka pavlaka. Torta se na kraju cijela premaže umućenim šlagom.

Izvor:coolinarika.com

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *