Napravite napitak od JEDNOG sastojka uz koji ćete se svaku noć dobro naspavati

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Čaj od banane pomaže kod nesanice upravo zato jer su banane bogate triptofanom, esencijalnom aminokiselinom koja potiče otpuštanje serotinina ili kako ga neki nazivaju, “hormona sreće”.

čaj od banane – Zadovoljna
Pad imuniteta, problemi s koncentracijom i zaboravnost, višak kilograma… samo su neke od “bezopasnijih” posljedica dugoročnog nedostatka sna, a ljudi kojima ovakvi problemi ometaju svakodnevicu, posegnut će za bilo čim, samo kako bi se jednu noć kvalitetno naspavali. Međutim, ovo nije “potez očajnika”, nego još jedan plus za toliko omiljene banane.

A recept kaže sljedeće – dobro operite bananu, narežite na manje komade i prokuhajte, zajedno s korom. Za bolji okus, nakon čaj što zakuha, ubacite štapić cimeta, a u šoljicu možete dodati i kap, dvije bademovog mlijeka.

Čaj od banane pomaže kod nesanice upravo zato jer su banane bogate triptofanom, esencijalnom aminokiselinom koja podstiče otpuštanje serotinina ili kako ga neki nazivaju, “hormona sreće”. A ne smijemo zaboraviti ni kalijum, te magnezijum kojih je u bananama u izobilju – prvi snižava krvni tlak, smanjuje tjeskobu i stres, a drugi pak opušta mišiće. Savršena kombinacija, piše “Zadovoljna“…

U ovom slučaju, nemojte koristiti bilo koje banane, investirajte u one s oznakom “Bio“, isplati se.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *