Imate ga doma, ali ga ne pijete: Sastojak koji dokazano topi masne naslage

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

ŽELITE napokon imati vitki trbuh?

Da nešto odmah razjasnimo, vitki trbuh postiže se redovnim vježbanjem i što zdravijom prehranom, ali postoji i jedna čarobna namirnica, koju već imate u svojoj kuhinji, koja vam može pomoći u postizanju tog cilja, piše “Index“…

Advertisements

Uopšteno gledano, ona dokazano topi masne naslage, smanjuje nivo šećera u krvi te kontroliše težinu. Kako vas ne bismo više držali u neizvjesnosti, radi se o jabučnom octu. Prema jednom istraživanju, konzumacija dvije kašičice octa uz zalogaj prije spavanja, pomogla je pacijentima s dijabetesom tipa 2 smanjiti nivo šećera u krvi.

U jednom drugom istraživanju s ovom namirnicom, nisu učestvovali ljudi, već miševi, a rezultati su pokazali sljedeće: miševi koji su uz prehranu bogatu mastima, dobivali i octenu kiselinu, imali su i do 10 posto manje masnog tkiva od miševa koji su u takvu hranu dobivali samo vodu.

U ovaj se trik kune i pjevačica Fergie, koja s 42 godine ima tijelo na kojoj bi joj pozavidjele i puno mlađe kolegice, iako naravno, ona i redovno vježba te pazi na uravnoteženu prehranu.

Međutim, bitno je da znate kako nipošto ne biste smjeli piti čisti ocat, jer on s vremenom može oštetiti zubnu caklinu i iziritirati jednjak. Tako ili ocat dodajte hladnim prilozima od povrća ili dodajte dvije kašičice octa dnevno u čašu tople vode, a po potrebi dodajte i kašičicu meda.

loading...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *